«Χρυσαυγίτες προκάλεσαν την έκρηξη στο Νέο Κόσμο»

Συνεχίζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις, όπως καταγγέλλουν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις. Μετά το τελευταίο περιστατικό στη Μεταμόρφωση με τη φραστική επίθεση σε μετανάστη που διατηρεί κουρείο στην περιοχή και στη συνέχειά την επίθεσή τους σε έλληνα ταξιτζή, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρεται με ανακοίνωσή της στην έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην περιοχή του Νέου Κόσμου. 

Και καταγγέλλει ότι πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσαν χρυσαυγίτες, όπως λέει χαρακτηριστικά. Παρατίθεται η ανακοίνωσή τους: «Οκτώ μαυροφορεμένοι με κουκούλες πλησίασαν τις προσφυγικές κατοικίες στο Δουργούτι και άρχισαν να βρίζουν έναν μετανάστη που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία. Έπειτα έριξαν 3 μολότοφ, στον ίδιο και στο παράθυρο. 

Ευτυχώς δεν πέτυχαν κανέναν σοβαρά, τραυματίστηκε όμως ελαφρά ένας μετανάστης. Έπιασαν φωτιά τα πατζούρια και μια πολυθρόνα που ήταν έξω. Ήρθε ασθενοφόρο αλλά ο μετανάστης φοβήθηκε να πάει. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μια 50αρια μετανάστες. Ήρθε η πυροσβεστική κα η αστυνομία, η οποία είπε στον κόσμο να γυρίσει σπίτι του. Κάποιοι από τους μετανάστες θέλανε να κλείσουν τη Συγγρού, ήρθαν άλλοι 60 αστυνομικοί και απείλησαν να τους συλλάβουν όλους», αναφέρουν. 

Και σημειώνουν ότι: «Η διαδήλωση την προηγούμενη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου είχε την αποδοχή του κόσμου της γειτονιάς και έδειξε ότι η πλειοψηφία σιχαίνεται τους φασίστες. Χρειάζεται να συσπειρώσουμε όλον αυτόν τον κόσμο σε ένα δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που θα διώξει τη Χρυσή Αυγή από το Δουργούτι και το Νέο Κόσμο». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τοπική ΚΕΕΡΦΑ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της προκειμένου, όπως λένε, να σταματήσουν τα κρούσματα βίας εναντίον των μεταναστών. 


Φωτογραφίες από την επίθεση στο σπίτι του μετανάστη στον Νέο Κόσμο
Πηγή : newsbeast.gr