Ανασχηματισμός μετά την...παρέλαση


Από : newpost

Η παραίτηση του Δ. Γεωργακόπουλου και η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών για την οποία η Κυβέρνηση κρατάει μικρό καλάθι, φέρνουν στο προσκήνιο εκ νέου το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας διαμηνύει πως “τα περιθώρια των μισθωτών έχουν εξαντληθεί”. Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για όσα έχουν συμβεί και οι αντικαταστάτες τους θα κληθούν να δείξουν ότι κάτι έχει αλλάξει- προς το φιλολαϊκότερο, για να εξευμενιστούν οι πολίτες.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δημοσιοποίησε ότι ζήτησε την παραίτηση Γεωργακόπουλου γιατί καθυστερούσαν τα έσοδα. Η πλειοψηφία όμως των μελών του υπουργικού Συμβουλίου δείχνει προς το πρόσωπό του όταν ρωτηθεί ποιος ευθύνεται για την πορεία των εσόδων και της οικονομίας γενικότερα. Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο- συμπαθής- Δημήτρης Γεωργακόπουλος δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του αναχώματος ώστε να περιοριστεί η πολιτική φθορά την οποία υφίσταται προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου- θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη μυστική δημοσκόπηση εμφανίστηκε νε υστερεί σε δημοσιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Η καρέκλα του "τσάρου" τρίζει- φαίνεται και από την ευκολία με την οποία βάλλουν εναντίον του υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ήδη ακούγονται τα ονόματα της Βάσως Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη (αν και αυτός έχει... προβλήματα με την ανάπτυξη), αλλά και του Λουκά Παπαδήμου και προσφάτως του Νίκου Καραμούζη (της Eurobank) ως πιθανών για να τον αντικαταστήσουν, με τη βοήθεια του Γιώργου Φλωρίδη από τη θέση του υφυπουργού.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω των προκλητικών δηλώσεών του. Αλλά η απομάκρυνση του Πάγκαλου, ισοδυναμεί για κάποιους με την απόφαση να... απασφαλίσεις μια χειροβομβίδα.

Κρίσιμο θα είναι να δούμε- αν γίνει ο ανασχηματισμός, τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου για τις Λούκα Κατσέλη και Τίνα Μπιρμπίλη- η πρώτη χαρακτηρίζεται σαν διαχρονικά διαφωνούσα και η δεύτερη σαν τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης με την “εμμονή” της στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στην... κρισάρα, θα μπούνε λογικά και άλλοι υπουργοί, αλλά ο Γ. Παπανδρέου μοιράζεται τρις σκέψεις του μόνο με τον στενό πυρήνα της οικογένειάς του. Οπότε, καλό είναι να περιμένουμε. Εξάλλου, κοντός ψαλμός αλληλούια...

Πηγή : newpost.gr