Πάνε για διαγραφή τον Άκη

Σε οριστική διαγραφή του Άκη Τσοχατζόπουλου από μέλος του κόμματος προχωράει ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την έλευση στη Βουλή του δικαστικού πορίσματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, την ίδια στιγμή που ο ΣΔΟΕ ερευνά και άλλα πρόσωπα για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, πέραν του πρώην υπουργού.

Το πόρισμα, στην έκδοση του οποίου, όπως και στη γενικότερη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων, συνέβαλε τα μέγιστα με τις αποκαλύψεις της η Real News, αναμένεται να φτάσει από στιγμή σε στιγμή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εν συνεχεία θα το διαβιβάσει στη Βουλή. Αναλόγως του περιεχομένου του πορίσματος η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και για όποια άλλα πολιτικά πρόσωπα κατονομάζονται από τη δικαιοσύνη. Εκτός, βεβαίως, και αν έως τότε ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ που αφορούν τον πρώην υπουργό για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

Οι πληροφορίες μάλιστα που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πως για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ στην υπόθεση αποκάλυψης και τεκμηρίωσης μαύρου πολιτικού χρήματος.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε οριστική διαγραφή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου εδώ και καιρό έχει ανασταλεί η κομματική ιδιότητα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας υπό την προεδρεία του κ. Γιώργου Ανωμερίτη. Πολλοί στην Ιπποκράτους μάλιστα εκτιμούν ότι η διαγραφή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, μετά κυρίως τις αποκαλύψεις της Real News, έστω και αν πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που το 1996 διεκδίκησε την πρωθυπουργία και την αρχηγία του κόμματος από τον κ. Σημίτη, χάνοντας κυρίως στην πρώτη περίπτωση με ελάχιστη διαφορά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr το ΣΔΟΕ ερευνά και άλλες υποθέσεις, κυρίως «πράσινων» πρώην υπουργών, για σκάνδαλα του παρελθόντος, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να κατανοεί ότι δεν έχει κανένα περιθώριο να μην κάνει πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «όλα στο φως» και να μην οδηγηθούν πολιτικά στελέχη στη δικαιοσύνη, ακόμα και στην φυλακή, καθώς η ατιμωρησία μετατρέπει την κοινωνική οργή σε τυφλές εκρήξεις συλλήβδην κατά του πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα :
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=56559&catID=1