Με Τόμαχοκ έπληξαν την αεράμυνα της Λιβύης


Ριπές αντιαεροπορικών όπλων ακούστηκαν στην Τρίπολη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Ρόιτερς στην πρωτεύουσα της Λιβύης. Τα πυρά ακολούθησαν εκρήξεις, καθώς και κραυγές ανθρώπων. Ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τροχιοδεικτικά βλήματα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου σε εξέλιξη βρισκόταν αεροπορικός βομβαρδισμός, γεγονός που επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι ανέφεραν ότι καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Τουλάχιστον 48 νεκροί και 150 τραυματίες

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το Σάββατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους πυραύλους που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της λιβυκής κυβέρνησης, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για άμαχους ή στρατιώτες.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση μαζί με ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων. σύμφωνα με το οποίο από τις αεροπορικές επιδρομές επλήγησαν η Τρίπολη, η Σύρτη, η Βεγγάζη, η Μιζουράτα και η Ζουάρα.

Πηγή : real.gr