Απεταξάμην Παπανδρέου...απεταξάμην ΔΝΤ...

Σε συνέντευξή του χθες στο Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις βασικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να αποδεσμευτεί από την λανθασμένη πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας που ο ίδιος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις.  

Τώρα εκτός από τη συγχώρεση που ζητά κυρίως από τους θερμούς του ψηφοφόρους για τα δεινά που προκάλεσε το κόμμα του στην χώρα, ζητά και άφεση αμαρτιών για την λανθασμένη πολιτική των δύο χρόνων ΠαΣοΚ. 

Το θέατρο και τα ψέματα Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή, ούτε τέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με θράσος παραδέχθηκε ότι το "λεφτά υπάρχουν" ήταν λάθος και ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χάθηκαν οι ρυθμοί, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα τόσο ως μήνυμα στις αγορές όσο και για τον περιορισμό του ελλείμματος. 

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο κατ' ανάγκη, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έγινε στις διαπραγματεύσεις τότε, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ. O κ. Βενιζέλος είπε ότι στο διάστημα εκείνο η ΕΕ δεν καταλάβαινε, ενώ χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, "συντηρητικό". 

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι στο ΔΝΤ έχει προσφύγει η ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ελλιπές, καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, "κούρεμα" και PSI. 

Αυτό που ήθελε να ακούσει και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ, καθώς και το κάθε λογής ρουσφέτι του το άκουσε... Το ερώτημα είναι έγινε πιστευτός; Η συσπείρωση του ΠαΣοΚ κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όποτε αποκλείεται να το δούμε στην συνέχεια περισσότερο αποσυσπειρωμένο. Και με την βοήθεια των δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ τα ποσόστα του Βενιζέλου μόνο άνοδο μπορούν να εμφανίζουν... Είπαμε τον ΠαΣοΚο και αν τον πλένεις παραμένει ΠαΣοΚοΣ, σε αντίθεση με τον "τιμωρό" Νεοδημακράτη. Το ζήτημα είναι αν ο πολίτης κουράστηκε από τα επικοινωνιακά τους τερτίπια και τα ατελείωτα τους ψέμματα... Ο χρόνος θα το δείξει. Πάντως, κανείς νοήμων άνθρωπος πλέον δεν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη για την συνέχεια. Τώρα γι' αυτους που γεννήθηκαν ΠαΣοΚοι και είναι σε ηλικία 55 συν δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στην φωτιά...