Ευθείες βολές κατά Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη

Ευθείες βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς να τους κατονομάζει, αφήνει με συνέντευξή του στο real.gr ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

«Δυστυχώς, ορισμένοι βιάζονται να περιγράψουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Ίσως για να πιάσουν στασίδι», αναφέρει για όσα στελέχη του κόμματός του δέχονται συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό ακόμα και τον Α. Σαμαρά, «φωτογραφίζοντας» τον Α. Λοβέρδο. 

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, ζητάει να επιστρέψουν οι διαγραμμένοι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ. «Όσοι βουλευτές θέλουν να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να έχουν θέση στα ψηφοδέλτια. Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει και εγκαλεί όσους συναδέλφους του «επιχείρησαν να προδικάσουν τις αποφάσεις του νέου Προέδρου, Βαγγέλη Βενιζέλου, να του υποδείξουν τη σκληρή και καθαρή γραμμή και να ακυρώσουν εκ προοιμίου τις όποιες ενδεχομένως ενωτικές του πρωτοβουλίες».

«Προσφέρουν πολύ αρνητικές υπηρεσίες στην προοπτική της παράταξης και τον εκλογικό αγώνα» τονίζει. Ο Χρ. Παπουτσής, πάντως, αφήνει σοβαρές αιχμές και κατά του διαδόχου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Εάν προχωρήσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ανθρώπινες συνθήκες κράτησης οι αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας θα είναι μεγάλες» προειδοποιεί και τονίζει: «Γύρω από το μεταναστευτικό ορισμένοι οργανώνουν τις πολιτικές τους καριέρες και την πολιτική επιβίωση. Κι αναφέρομαι σε κόμματα και σε πρόσωπα». Ταυτόχρονα επιμένει ότι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε τη λογική του αστυνομικού κράτους. «Οι επιπτώσεις του αστυνομικού κράτους στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία θα ήταν σοβαρότατες. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, η κοινωνική ειρήνη και η ενότητα του λαού κρέμεται από μια κλωστή» επισημαίνει. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χρήστου Παπουτσή στο real.gr