Εφικτή η ανάπτυξη

Γιώργος Βερναδάκης 
Υποψήφιος ΝΔ στη Β Αθηνών

Με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και τον θεατρικό τρόπο προεκλογικής προβολής της από την κυβέρνηση, πιεστικά ερωτήματα γεννώνται για την κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας.  
Η διαφθορά φαίνεται να έχει εξαπλωθεί οριζόντια και κάθετα σε όλες τις δομές του κράτους. 
Εγκληματικές οργανώσεις δρουν σε βάρος του Ελληνικού λαού και απομυζούν τον δημόσιο πλούτο, με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων. 
Το κράτος δικαίου φαίνεται να μην λειτουργεί, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης έχει χάσει την αξιοπιστία του εξαιτίας των καθυστερήσεων που φτάνουν σχεδόν στην αρνησιδικία. 
Οι πολίτες βιώνουν τον φόβο και την ανασφάλεια από την πρωτοφανή έλλειψη αστυνομικής και κοινωνικής προστασίας. 
Αλλεπάλληλα φορολογικά και ασφαλιστικά νομοσχέδια αποσυντονίζουν και αποπροσανατολίζουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και πρωτοβουλία. 
Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από της εκλογές της 6ης Μαΐου, θα πρέπει να επιτελέσει το τιτάνιο έργο της ηθικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, της αποκατάστασης των θεσμών και των δομών του κράτους. Την αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση της φορολογίας. 
Όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη στους πολίτες και τους επενδυτές ότι λειτουργεί το κράτος δικαίου και με ασφάλεια μπορούν να επιδοθούν στα δημιουργικά τους έργα.
Με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες για την επαναφορά της διαρκούς, σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης δεν θα είναι μάταιες και θα επανέλθει η πίστη στη σοβαρότητα της πολιτικής και των πολιτικών. Όσοι πιστεύουν ότι με αδύναμες κυβερνήσεις και με μεγάλα λόγια θα επιτύχουμε, όσοι πιστεύουν ότι ο από μηχανής θεός θα κατέλθει και θα φέρει την λύση του δράματος, πλανώνται, απαιτείται σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητες του λαού. 
Η ψήφος μετράει ας μην την σπαταλήσουμε.