Τι, αλήθεια, έγινε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993;

Βλέπω στο σύστημα διαχείρισης του site ότι στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου ο κόσμος ψάχνει να δει τι έγινε το 1993 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Ιδιαίτερα δημοφιλές στην αναζήτηση αυτή είναι ένα άρθρο που δημοσιεύσε το antinews.gr στις στις 25/10/2009 και το αναδημοσιεύουμε και σήμερα για διευκόλυνση των αναγνωστών:  

Ως προφήτης των «διαπλεκομένων ο Μητσοτάκης και η Αγία αυτού Οικογένεια μπορούν βέβαια να ερμηνεύουν κατά πως αρμόζει στις περιπτώσεις – και κυρίως πως τους βολεύει – τα γεγονότα του 1993. Έτσι, όταν η κυβέρνησή του έπεσε ο Μητσοτάκης άρχισε να λέει ότι τον ανέτρεψαν «οικονομικά συμφέροντα» χωρίς να τα προσδιορίζει. 

Μετά θυμήθηκε τον Σαμαρά και άρχισε να βάλει εναντίον του. 

Το Νοέμβριο του 2004 εμφανίστηκε σε μια εκπομπή του Χατζηνικολάου και ισχυρίστηκε πάλι ότι τον «ανέτρεψαν οικονομικά συμφέροντα, εξαιτίας του ΟΤΕ». Τώρα τελευταία με την εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ θυμήθηκαν πάλι τον Σαμαρά. Και στις δύο περιπτώσεις διαστρεβλώνουν τα γεγονότα για να κρύψουν την πραγματική αλήθεια. 

Για τον Σαμαρά τα έχουμε πει κι άλλες φορές και μόνο αφελείς μπορούν πλέον να πιστεύουν τους ισχυρισμούς του Μητσοτάκη. Όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πτώση της κυβέρνησης του οφείλεται αφενός στην αντιλαϊκή πολιτική της και αφετέρου στην συστηματική υπονόμευσή της από την «τριάδα» Αθανάσιου Κανελλόπουλου, Μιλτιάδη Έβερτ και Σταύρου Δήμα, που ποτέ δεν τον είχαν αποδεχθεί και τον θεωρούσαν «ξένο σώμα». Και η Ντόρα τα είχε βρει τότε με τον Έβερτ, επειδή την βόλευε να πετάξουν έξω από τη ΝΔ τον Σαμαρά. 

Διαβάστε κι αυτά: «Ο Σαμαράς ήταν θύμα, η Ντόρα έβλαψε τον πατέρα της» 

Ποιός έριξε τελικά τον Μητσοτάκη; 

Και για τις σχέσεις Κόκκαλη – Μητσοτάκη τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας τα δούμε καλύτερα σήμερα μαζί με κάποιες αρκετά σπάνιες φωτογραφίες. 

Όπως λοιπόν αποδείχθηκε περίτρανα με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Ζήμενς, η αλήθεια είναι ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη έκλεισε τις πρώτες μεγάλες συμφωνίες της με τον ΟΤΕ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Αρχής γενομένης από τις 475.000 ψηφιακές παροχές που ο Μητσοτάκης έδωσε επί οικουμενικής στον Κόκκαλη, με τη σύμφωνη γνώμη του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε πει τότε το ιστορικό «να βοηθήσουμε το γιο του Πέτρου» (Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»). 

 Άλλο παράδειγμα το «Ξυστό» που το υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Πέτρος Δούκας το 1993 λίγες ημέρες πριν ο Σωκράτης «ρίξει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την ίδια εποχή εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει και ένα άλλο δωράκι προσωπικά στον Σωκράτη: τη «Νέα Τηλεόραση» με συνεταίρους εκτός του κ. Κόκκαλη, τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Απογευματινή». Αργότερα ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης αγόρασε τις μετοχές των δυο εφημερίδων και έτσι φτάνουμε στο σημερινό STAR CHANNEL την …. Πετρούλα και την Μάρα.

Που βρίσκεται η αλήθεια; 
Κατά την γνώμη μας στην… Ζήμενς και στο προσωπικό παιχνίδι που έπαιζε τότε ο Μητσοτάκης με τον ΟΤΕ. Όπως γράφαμε στο Η αλληλογραφία του Μητσοτάκη με την Ζήμενς το 1993 η Ζήμενς είχε στείλει στον Μητσοτάκη μια επιστολή με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του για την κατακύρωση σε αυτήν των περιβόητων 1.100.000 ψηφιακών παροχών για την οποία ασκήθηκε αργότερα η πολύκροτη ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα βάσει του γνωστού στην υπόθεση «πορίσματος Ζορμπά» 

Η επιστολή εστάλη από τον πρώην διευθυντή οικονομικών της Siemens Hellas κ. Π. Κρέπαπα και τον κ. Η. Γεωργίου, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης σήμερα και ανέφερε: «Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ. Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Στ. Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση….». Τι παιχνίδι έπαιζε ο Μητσοτάκης; Λέτε να αγωνιζόταν για την διαφάνεια; Στην πραγματικότητα είχε ήδη κανονίσει να δώσει το στρατηγικό management του ΟΤΕ στον ιαπωνικό κολοσσό ΝΤΤ – International (βλ. Μια ξεχασμένη συνάντηση στο Τόκιο) 


Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν επανειλημμένως δημοσιευθεί στο «Αντί» και δεν έχουν διαψευσθεί ο Μητσοτάκης είχε έρθει τότε σε επαφή με τον ιαπωνικό κολοσσό μέσω του στενού του φίλου και μεγαλοτραπεζίτη Μίνωα Ζομπανάκη. Άλλωστε ο νόμος για την εκχώρηση του ΟΤΕ ήταν επινόηση του κ. Ζομπανάκη , ο οποίος ήταν μέλος του Δ.Σ. της NTT – International και χειριζόταν όλες τις διεθνείς υποθέσεις του Ιαπωνικού Οργανισμού (!!!) 

Οι συνεννοήσεις με την ΝΤΤ φαίνεται ότι έγιναν στο Τόκιο ,το Σεπτέμβριο του 1990, στο πλαίσιο της συμμετοχής του τότε κ. Μητσοτάκη σε σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ενίσχυση της ελληνικής υποψηφιότητας. Ο κ. Μητσοτάκης διέμενε στην πρωθυπουργική σουίτα του ξενοδοχείου Prince Takanawa και λέγεται ότι συναντήθηκε εκεί με την ηγεσία της ΝΤΤ, παρόντος του κ. Ζομπανάκη. Αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια , που να θυμάται κανείς. Το βέβαιο είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα, το Νοέμβριο του 1990, η ΝΤΤ υπέβαλε στο Υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών «Σχέδιο Ανάπτυξης των Τηλεπικοινωνιών». Την ίδια εποχή η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίεσε τον ΟΤΕ για την πρόσληψη Ιαπώνων ειδικών, οι οποίοι θα βοηθούσαν υποτίθεται τον ΟΤΕ στην σύνταξη ενός επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης των ελληνικών τηλεπικοινωνιών (Business Plan). Στην πραγματικότητα στόχος των Ιαπώνων ήταν να συλλέξουν όλα τα στοιχεία για την υποδομή, την τεχνική λειτουργία και την εμπορική κατάστασή του ΟΤΕ που θα χρειαζόντουσαν αργότερα για την εξαγορά του.

Το Μάρτιο του 1991 , με εντολή του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του Τζαννή Τζαννετάκη, η ΝΤΤ ανέλαβε καθήκοντα σύμβουλου υποστήριξης της εισαγωγής της Κινητής Τηλεφωνίας στον ΟΤΕ. Επιπλέον, σαν επικουρικό έργο της ανατέθηκε η εκπόνηση μιας μελέτη εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Τηλεπικοινωνιών και μάλιστα με αμοιβή 150.000.000 δρχ. Όλοι βεβαίως γνώριζαν τότε ότι στην Ελλάδα επρόκειτο να εγκατασταθεί το ευρωπαϊκών προδιαγραφών σύστημα GSM, το οποίο ήταν άγνωστο στους Ιάπωνες. Μόνον αργότερα κάποιοι κατάλαβαν ότι πραγματικός στόχος ήταν να δοθούν στους Ιάπωνες τα εργαλεία «ακτινογράφησης» του ΟΤΕ. Αυτά βέβαια ο κ. Μητσοτάκης τα βάφτισε «αγώνα» εναντίον της «διαφθοράς» και της διαπλοκής». 

Κατά τα άλλα βλέπετε καμία σχέση με όσα έγιναν αργότερα με την Ζήμενς; 
Υλικό για σκέψη 
1: Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία στο Τόκιο, δίπλα στον κ. Μητσοτάκη καθόταν ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Όπως είχε πει κάποτε και ο Καρατζαφέρης, που θέλει να το ξεχνά σήμερα, ποιος Γιος πρωθυπουργού της ΝΔ είναι στο ΔΣ της Ζήμενς; 
Υλικό για σκέψη 
2: Την εποχή που ο Μητσοτάκης καυγάδιζε με την Ζήμενς για τον ΟΤΕ επικεφαλής της ήταν ο προφυλακισθείς Ηλίας Γεωργίου. Ο οποίος αντικαταστάθηκε αργότερα με τον Μ. Χριστοφοράκο των τιμολογίων του Κυριάκου και της Ντόρας και των λαμπερών επισκέψεων στο Καρπενήσι. Είπατε τίποτα; 

Πηγή : antinews.gr