Σαμαράς: Αυτό το πακέτο πονάει αλλά είναι το τελευταίο

Με αναφορές κυρίως στην οικονομία και σε αυτά που πρόκειται να έρθουν ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ η οποία θα εκλέξει σήμερα νεο γραμματέα.  

"Καταφέραμε να κερδίσουμε λίγο από την αξιοπιστία μας που είχε πέσει στο μηδέν. Στο ταξίδι στην Ευρώπη έγιναν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", είπε ο πρωθυπουργός. 

Και συνέχισε: "Προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει χωρίς τις απαιτήσεις της τρόικα. Κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις γιατί πρέπει να σταματήσει το εναγκαλισμός του κράτους στην οικονομία". 

"Πολλές από τις περικοπές του πακέτου είναι 11,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολες και επώδυνες. Πονάνε αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα έπεφτε ξανά στο σημείο μηδέν της αξιοπιστίας. Είναι το τελευταίο πακέτο. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο", τόνισε. 

Πρόσθεσε ότι μη τήρηση των συμφωνηθέντων σημαίνει πρόβλημα μηδενικής διαπραγματευτικής ισχύος. "Αντίπαλός μας είναι το λόμπι της δραχμής", επανέλαβε και είπε με νόημα: "Σ' εμάς έχει εμπιστευθεί ο λαός την τελευταία ευκαιρία να βγούμε από το χάος".

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: 
«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας». Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς.   

Πηγή