Τι ειπε ο Σαμαράς για τις βραχονησίδες


Η απάντηση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά σε ερώτηση για την αξιοποίηση ιδιωτικών νησιών στην συνέντευξή του στην γαλλική Monde είναι η εξής:

Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή”. 

Δηλαδή, για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρξει αξιοποίηση ακατοίκητων βραχονησίδων για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης, τουριστική αξιοποίηση. Δεν τίθεται δηλαδή επ΄ουδενί θέμα πώλησης των νησίδων όπως κάποιοι έσπευσαν να μεταδώσουν και να ισχυριστούν. 

Παράδειγμα , ο ΣΥΡΙΖΑ που για μια ακόμα φορά έσπευσε και με μια σκληρή ανακοίνωσή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: 

«Στο πλαίσιο του δόγματος «όλα προς πώληση», ο κ.Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχόλιο του γραφείου Τύπου και υποστηρίζει ότι «η συνέχιση και «αναβάθμιση» της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της». 





Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε τα εξής: 

Οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα δεν του επέτρεψαν να πληροφορηθεί τη διόρθωση της εφημερίδας “Le Monde” σχετικά με τον λάθος τίτλο που είχε βάλει στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, πρώτα να διαβάζουν και μετά να σχολιάζουν”.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αλλάξει η γαλλική εφημερίδα τον τίτλο στο σχετικό δημοσίευμα, ο οποίος απέδιδε λάθος τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.


Πηγή : antinews.gr