Κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την Υδρα

Μετά την σύγκρουση που προκάλεσαν δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την χρεοκοπία, ξέσπασε νέα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τα πρωτοφανή γεγονότα στην Υδρα.  

Ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του από την Πύλο έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προχωρήσει στην καταδίκη των όσων διαδραματίστηκαν στο νησί του Αργοσαρωνικού και να στείλει σαφές μήνυμα πως οι νόμοι θα εφαρμοστούν. 

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου -διασύροντας τη χώρα μας- με τους κατοίκους να προπηλακίζουν τους άνδρες της οικονομικής αστυνομίας οι οποίοι συνέβαλαν ιδιοκτήτη εστιατορίου που δεν έκοβε αποδείξεις, προκάλεσαν ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού. 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας εξέφρασε την αντίθεσή του με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. «Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Θ. Δρίτσας

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Παπαδημούλης κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σχολιάζοντας νωρίτερα σήμερα στο twitter: 
«Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή,τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών ,συντάξεων. Καθαρές κουβέντες...». 

Το πρωτοφανές περιστατικό καταδίκασε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Χατζησωκράτης ο οποίος δήλωσε: «Η πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου και αν αυτή συμβαίνει, πολιτική που γενικώς όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμφωνήσουν, δεν θα γίνει με την προσέλευση στην εφορία των φοροδιαφευγόντων, μικρών και μεγάλων, οικεία βουλήσει. Πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ. Κάθε παρεμπόδιση αυτής της προσπάθειας αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί». Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υποστήριξε ότι θα έκοβε αποδείξεις στην συνέχεια καθώς πολλές παραγγελίες ήταν ακόμα «ανοιχτές».  

Πηγή