Ο Τζορτζ Σόρος πήρε το 2% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι από τη Δευτέρα ο 82χρονος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με αναφορές αμερικανικών media που αναπαράγονται από το BBC.
  
Aγόρασε το 7,85% των μετοχών της αγγλικής ομάδας που ήταν διαθέσιμες πριν από λίγες ημέρες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αντιστοιχούν συνολικά στο 1,9% των μετοχών της ομάδας με το ισχυρότερο brand name παγκοσμίως. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκει από το 2005 στην οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτρια της αμερικανικής ομάδας ράγκμπι Τάμπα Μπέις. Η μετοχή της αγγλικής ομάδας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 6,7% το τελευταίο 15θήμερο και η τιμή της μετοχής έκλεισε τη Δευτέρα στα 13,06 δολάρια. 

 “Μπορεί να είναι μια τοποθέτηση του Σόρος πάνω στην δύναμη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα ολοένα αυξανόμενα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ” εκτίμησε ο Φίλιπ Χολ, ένας εκ των ιδιοκτητών της Inner Circle Sports, , τράπεζας επενδύσεων στην βιομηχανία των σπορ. Και πρόσθεσε: “Την επόμενη σεζόν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά για την Πρέμιερ Λιγκ θα αυξηθούν κατά 60-70% στην Αγγλία, ενώ για το εξωτερικό επίσης θα αυξηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου”.  

Πηγή