«Ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε κατεύθυνση από όπου και αν προέρχεται η φοροδιαφυγή»

Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου πάταξης της φοροδιαφυγής προς κάθε κατεύθυνση θα επιδιώξει η κυβέρνηση όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Ύδρας όπου πολίτες παρεμπόδισαν την οικονομική αστυνομία στην διενέργεια ελέγχου έκδοσης αποδείξεων, τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε κατεύθυνση απο όπου και αν προέρχεται η φοροδιαφυγή, καθώς τέτοια συμπεριφορά «ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία είναι όχι απλά αντικοινωνική αλλά εχθρική προς την κοινωνία, κλέβεις από τον διπλανό σου και κάτι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι ο φοροφυγάς δεν κλέβει από κάποιο ξένο κορβανά, κλέβει από όλους μας». 

Σχετικά με την ζημιά που υπέστη η εικόνα της χώρας ενόψει και των συναντήσεων του πρωθυπουργού εντός της εβδομάδας τόνισε: «Ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή διαφήμιση, δεν ήταν. Νομίζω όμως ότι έχει γίνει σε όλους αντιληπτό και η ζημιά που έγινε και στο ίδιο το νησί γιατί άκουσα την πρόεδρο των ξενοδόχων να περηφανεύεται ότι είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς των ξένων τουριστών και μάλιστα των τουριστών υψηλής ποιότητας. Είναι δυνατόν η Ύδρα να δίνει ένα τέτοιο παράδειγμα;».