Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του συλληφθέντα για συμμετοχή στη δολοφονία του ταξιτζή

Στη δημοσιότητα, ύστερα από έκδοση εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί.  

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας. 

Σε βάρος του Θεοφίλου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία. 

 Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».
Η ΕΛΑΣ καλεί, όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Ο 30άχρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Ωστόσο –όπως όλα δείχνουν- σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη δικαιοσύνη καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον συνδέει και με τη “γιάφκα” της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου. 

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής Αναστάσιος Θ. που διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη , δηλώνει άνεργος, είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των “Πυρήνων της Φωτιάς” και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.  


Όμως εκείνο το διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει την συμμετοχή του 30χρονου στην οργανωση-μαζί με μια κοπέλα που θεωρείτο επίσης ύποπτη. Όμως μετά την εξέταση των βίντεο από την ληστεία στην Πάρο αλλά και την ανάλυση DNA κι άλλων δεδομένων έκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ -κι ενώ οι έρευνες είχαν φθάσει σε αδιέξοδο- φαίνεται να στοιχειοθετούν την συμμετοχή του 30χρονου αντιεξουσιαστή στο έγκλημα του κυκλαδίτικου νησιού. 

Πλέον ζητούμενο από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ είναι να προσδιορίσουν τους συνεργούς του 30χρονου . Παράλληλα εκφράζουν ι η άποψη ότι η ληστεία αυτή στην Πάρο εντάσσεται στην προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης νέων οργανώσεων αντάρτικου πόλης και πιθανόν του άφαντου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζίωτη. 

Ακόμη οι αστυνομικοί προσπαθούν να κολλήσουν κι αλλά κομμάτια του παζλ της ληστείας που αφορά το καμένο κλεμμένο όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί προ διετίας κι από Αλβανούς δράστες κι είχε κλαπεί στις 8 Νοεμβρίου 2010 . Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αντιεξουσιαστής ενεπλάκη στην υπόθεση του Αγρινίου 27 ημέρες αργότερα. Επιπλέον προέκυψε ότι οι δράστες έφθασαν και έφυγαν από το νησί με το πλοίο της γραμμής! 

Η ανακάλυψη του 30χρονου στην Αθήνα επιβεβαίωνε τις εκτιμήσεις ότι οι δράστες της εγκληματικής επίθεσης είχαν φύγει από το κυκλαδίτικο νησί κι οι έρευνες των αστυνομικών εκεί, είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο.Όμως το βίντεο της ληστρικής επίθεσης είχε δοθεί και στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικές Υπηρεσίας που “πρόσεξαν” την ομοιότητα του δράστη με τα δεδομένα της υπ´θεσης του Αγρινίου πριν από 2,5 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνείται ν αναφέρει οτιδήποτε στους αστυνομικούς και δεν αποδέχεται την συμμετοχή του στην ληστεία… 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Βήμα και Τα Νέα )