Συνέλαβαν τον Αλβανό που γάζωνε την ελληνική σημαία (vid)

Ένα εμπρηστικό βίντεο, το οποίο απεικονίζει Αλβανούς υπηκόους να φορούν κουκούλες και να κάνουν κυριολεκτικά κουμπότρυπες με υποπολυβόλα καλάσνικοφ στη γαλανόλευκη, να υβρίζουν χυδαία την Ελλάδα και μετά να καίνε τη σημαία μας, έχει κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας.

Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube για λίγες ώρες με την υπογραφή «Albanian Helmos Kalavryta» και φέρεται, να συγγενεύει με συγκεκριμένο club μοτοσικλετιστών, οι οποίοι μάλιστα διατηρούν σελίδα στο Facebook. 

Στη συνέχεια «αποκαθηλώθηκε» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λόγω ανάρμοστου περιεχομένου, όμως επανήλθε στο διαδίκτυο από άλλο κανάλι, με καινούργια ταυτότητα, νέες υπογραφές αλλά με εμμονή στην εντοπιότητα των Καλαβρύτων. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές της Αχαΐας προχώρησαν σε προσαγωγές νεαρών Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας, προσπαθώντας να διακριβώσουν δύο ακριβώς σοβαρά ζητούμενα: Εάν πράγματι το εμπρηστικό και ανθελληνικό οπτικό υλικό γυρίστηκε στον Χελμό ή σε κάποιο μέρος κοντά στα Καλάβρυτα και εάν τα άτομα που συμμετέχουν στους μαζικούς πυροβολισμούς, στο υβρεολόγιο και στην προβολή του εθνικού μας συμβόλου ζουν στην περιοχή. 

Επίσης εξετάζεται εάν οικονομικοί μετανάστες της περιοχής εμπλέκονται έστω και έμμεσα στην προσβολή εθνικών συμβόλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αίτημα της στην Google στις ΗΠΑ ζήτησε να της γνωστοποιηθεί ένα το επίμαχο βίντεο γυρίστηκε στην Ελλάδα. 

Η απάντηση ήταν ότι το οπτικό υλικό έχει βιντεοσκοπηθεί σε περιοχή της γειτονικής χώρας και με τη συνδρομή της Interpol, σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι πρωταγωνιστές του. 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται στην Αχαΐα αλλά και στην Αθήνα, χθες το απόγευμα συνελήφθη στην Κλειτορία Αχαΐας νεαρός Αλβανός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έχει εισέλθει παρανόμως στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες και ο οποίος κρατείται στην Κρατική Ασφάλεια Πατρών. Παράλληλα, εξετάζεται εάν ο ίδιος συμμετέχει ή εμπλέκεται στην εξαιρετικά περίεργη υπόθεση με το ανθελληνικό βίντεο και εάν υποβοήθησε στην αναπαραγωγή του στο διαδίκτυο. 

Δείτε εδώ το video της ντροπής  

Πηγή