Κίνηση «ματ» στον Κασπάροφ

Με πέντε χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας κινδυνεύει να καταδικαστεί ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, επειδή δάγκωσε το αυτί αστυνομικού σε διαδήλωση υπέρ των Pussy Riot!

Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός ακτιβιστής Γκάρι Κασπάροφ, συνελήφθη την Παρασκευή έξω από το δικαστήριο της Μόσχας καθώς διαδήλωνε με εκατοντάδες άλλους υποστηρικτές των Pussy Riot.

Στις συμπλοκές που ακολούθησαν την απόφαση καταδίκης των τριών κοριτσιών μεταξύ των οπαδών των πανκ τραγουδιστριών και Ρώσων πιστών, ο Κασπάροφ συνελήφθη από τις ρωσικές αστυνομικές αρχές επειδή, προσπαθώντας να ξεφύγει, δαγκωσε έναν αστυνομικό στο αυτί! 

Τώρα, ο Ρώσος ακτιβιστής και ηγέτης του Ενωμένου Μετώπου Πολιτών , κρατείται με την κατηγορία επίθεση σε αστυνομικό και - βάσει της ρωσικής νομοθεσίας – κινδυνεύει με φυλάκιση πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας! 

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία. «Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και στη συνέχεια με χτύπησαν" είπε ο Κασπάροφ, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στο «αμφιλεγόμενο» πλέον σύστημα δικαιοσύνης της Ρωσίας του Πούτιν .  

Garry Kasparov arrested 

Πηγή : real.gr 

Υ.Γ. από Πύθων : Εν αντιθέσει στην Ελλάδα προπηλακίζουμε την οικονομική αστυνομία όταν κυνηγά τους φοροφυγάδες ενώ παράλληλα κατηγορούμε το κράτος γιατί τους αφήνει να φοροδιαφεύγουν...