Ενιαία στάση για Ελλάδα, από Μέρκελ-Ολάντ : Η Ελλάδα να τηρήσει, τις δεσμεύσεις της

Την ανάγκη όλες οι πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και να περιμένουν την έκθεση της τρόικας τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της προς τον Τύπο, οι οποίες προηγήθηκαν της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην Καγκελαρία.  

Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διευκρίνισε ωστόσο ότι, για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει και η Ελλάδα να καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες. 

Η συνεργασία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ενόψει των συναντήσεων που θα έχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος αύριο και ο Γάλλος Πρόεδρος μεθαύριο με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και, όπως ανέφερε η κυρία Μέρκελ, αφορά και «το πώς θα υποδεχτούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό». 

«Για μένα είναι σημαντικό όλοι μας να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας και προ πάντων να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, για να δούμε τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα. Αλλά εμείς - και εγώ - θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος απαιτεί πολλά και από τους ανθρώπους στην Ελλάδα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ. 

«Εδώ και μήνες - και αυτό δεν είναι μυστικό - ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η βούλησή μου, αυτό είναι η βούλησή μας και η δήλωσή μας από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Βεβαίως πρέπει και η Ελλάδα, για να το πετύχουμε αυτό, να κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ολάντ. Πηγή : e-typos.com