Παρέμβαση Σαμαρά για τη διακοπή ρεύματος στο Ασυλο Ανιάτων

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε η διακοπή ρεύματος στο Ασυλο Ανιάτων - όπου περιθάλπονται 235 ασθενείς - επειδή δεν είχαν εξοφληθεί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.  

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ενημερώνει ότι η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει και ζητά συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε πως το συγκεκριμένο κτίριο ανήκε στο Ασυλο Ανιάτων. 

Το Ασυλο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά (κρέας, ψάρι και φάρμακα). 

Όπως κατήγγειλε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΔΣ του Ασύλου κ. Ιωάννα Ηλιάδη, οι βαριά πάσχοντες βρίσκονται πλέον στο έλεος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Τα χρέη του Ταμείου (του τρέχοντος έτους και παλαιότερων ετών) αγγίζουν πλέον τα τρία εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να «στραγγαλίζεται» η αξιοπρέπεια των ασθενών. Σημειώνεται ότι το Ασυλο Ανιάτων παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι. Οι υπόλοιποι ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά και νευρολογικά προβλήματα, τα οποία χρήζουν αυξημένης φροντίδας από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.