Επεισόδια στην Πάτρα σε περιοχή που διαμένουν μετανάστες (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής, στην Πάτρα, όταν ομάδα διαδηλωτών καθώς και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εισβάλλει στο κτίριο, όπου διαμένουν μετανάστες.  

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ρίψη χημικών. Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκαν φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για να τις θέσουν υπό έλεγχο. 

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας, που βρίσκονται κοντά στο νέο λιμάνι, πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου από τρεις Αφγανούς και παράλληλα ζητούσαν την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή τους. 

Επίθεση αγνώστων κατά βουλευτή και κατά δημοσιογράφου 

Επίθεση εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη εξαπέλυσαν xθες άγνωστα άτομα έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Σούπερ Μπι» στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Επίσης τα άγνωστα άτομα χτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στη συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Ο Απόστολος Βουλδής δέχτηκε την επίθεση τη στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην χτυπήσουν τον βουλευτή. Όταν η Αστυνομία έφθασε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί. 



Πηγή : ΑΜΠΕ