Κουβέλης : Κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δημιουργηθεί

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του ξεκαθάρισε ότι «σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά δε θα συμμετέχει»... και πρόσθεσε: «Κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη, θα πάμε σε εκλογές και είμαστε έτοιμοι σε θέση μάχης». 

 Υ.Γ. από Πύθων : Η Δημοκρατική Αριστερά για το καλό της χώρας δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασία με Ν.Δ.- ΠαΣοΚ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον θεωρεί προοδευτική δύναμη. Και όπως έχει δηλώσει από την αρχή ο κ. Κουβέλης δεν μπορεί να συνεργαστεί με μη προοδευτικές δυνάμεις. 
Η ατζέντα άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ευρωπαϊκή μας προπτική, την εξωτερική μας πολιτική, ασφάλεια και μεταναστευτικό ταυτίζεται περισσότερο με τις απόψεις του κ. Κουβέλη, της κας Ρεπούση και της παρέας τους... Αν αυτό θεωρείται από κάποιους σοβαρότητα, τότε σ' αυτήν την χώρα δεν πρόκειται να ζήσουμε την πολυπόθητη αυτή στιγμή της πραγματικής συναίνεσης και συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων που αγωνιωδώς περιμένουν οι συμμαχικές μας δυνάμεις. Αυτή είναι η Ελλάδα του Πασοκιστάν. 
Αυτή την Ελλάδα προστάτευε τόσα χρόνια το σύστημα. Σ' αυτήν την Ελλάδα θέλει να ζει ο Έλληνας πολίτης. Ακόμα και τώρα που το DNA του homopasokus έχει αρχίζει να διαλύεται, η νοοτροπία του κρατισμού προσπαθεί να παραμείνει ζωντανή μέσω των κομματιδίων που ανέκαθεν εξέθρευε άλλοτε για να διαχειρίζεται και άλλοτε να κατακτά την εξουσία...