Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ΠΑΣΟΚ του '74

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκείνους, οι οποίοι ενώ ήταν έτοιμοι να το ψηφίσουν, τις τελευταίες 15 ημέρες είτε γύρισαν πίσω, είτε παρασύρθηκαν από ένα ρεύμα που οδήγησε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Υποστήριξε ότι κυβέρνηση μπορούσε να σχηματιστεί και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όμως προτιμήθηκε η νέα εκλογική μάχη, καθώς η ΝΔ σκέφθηκε ότι έχει «εφεδρείες στα δεξιά της να λεηλατήσει, γονατίζοντας ταυτόχρονα τους χώρους αυτούς», ενώ και το ΠΑΣΟΚ θορυβημένο από τα απρόσμενα ποσοστά που έλαβε προτίμησε μια νέα εκλογική δοκιμασία. 

Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να του έχει καμία εμπιστοσύνη και ότι θυμίζει ΠΑΣΟΚ του '74, ενώ εκτίμησε ότι επιχειρείται μια επιστροφή στον ριζοσπαστισμό παλαιότερων δεκαετιών ο οποίος σήμερα είναι ξεπερασμένος. Τόνισε ότι ο σύγχρονος αριστερός δεν γίνεται να λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, ούτε μπορεί να λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης αλλά συμβίωσης με τα μονοπώλια

Σημείωσε ότι το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από το σύνθημα ανυπακοής στα Μνημόνια και από το σύνθημα μιας κυβέρνησης της αριστεράς, πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί εντός της ΕΕ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών ακόμα και στα συνθήματα. 

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας, αλλά δεν θα «βρωμίσουμε τα χέρια μας συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που θα προδώσει αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε». Αναφερόμενη στις πιθανές εξελίξεις για την πορεία της χώρας, ανέφερε ότι μια πιθανότητα είναι εκείνη της έξωσης της Ελλάδας με τους μισθούς να είναι επιπέδου Κίνας, ενώ δεν απέκλεισε μια βαλκανική ευρωζώνη. 

Ως δεύτερη πιθανή εξέλιξη, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ένα νέο κούρεμα του χρέους και την επιβολή νέου Μνημονίου το οποίο μεταξύ άλλων θα ισοπεδώσει πλέον τους μεσαίους μισθούς.  Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ