Ιndependent : «Ο ακροδεξιός που κρατάει το μέλλον της Ευρώπης»

«Κερδίζοντας μισό εκατομμύριο ψήφους η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, θα κατέχει 21 έδρες στη νέα Βουλή» γράφει...σήμερα η Βρετανική εφημερίδα «Ιndependent» αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. «Μεταξύ των βουλευτών και ένα μέλος μιας σατανικής ροκ μπάντας!», σημειώνει. 

Σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος προς τους δημοσιογράφους όταν θέλησε να κάνει δηλώσεις, η εφημερίδα αναφέρει ότι «Η Χρυσή Αυγή έδωσε μία πρώτη γεύση για το πως θα ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα όταν διέταξε τους δημοσιογράφους να σταθούν προσοχή μπροστά στον ηγέτης τους Νίκου Μιχαλολιάκου». 

«Κατηγορούμενοι για φόνους» 

«Στη Βουλή μπαίνει επίσης το μέλος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μαχαιρώματος ενός Ακαδημαϊκού το 2007. Τουλάχιστον δύο ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν φυλακιστεί για φόνους», γράφει ο Independent. «Το μέλος Βλαμάκης Στυλιανός, που ήταν επίσης υποψήφιος, φωτογραφήθηκε σε ένα ταξίδι του στο Νταχάου μπροστά στους φούρνους του Ολοκαυτώματος, υλικό το οποίο ανέβασε και στο facebook!». «Ο Μιχαλολιάκος συμμετείχε στη Χούντα του 1974 είπε απευθνόμενος στους υποστηρικτές τους ότι διαθέτουν δύναμη, η οποία θα είναι αμείλικτη», γράφει η εφημερίδα.