Γ. Παπάνδρεου : «Ήμασταν το πειραματόζωο»

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό Time ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν, όπως οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Τελικά όμως όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» σημειώνει ο κ.Παπανδρέου. Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται. 

Υ.Γ. από Πύθων : Ο κ. Παπανδρέου αμετανόητος μας υποδεικνύει ότι "ήμασταν το πειραματόζωο" της Ευρώπης.
Αυτός που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και έπαιξε ζαριά την Ευρωπαϊκή μας προοπτική με την απειλή δημοψηφίσματος έχει το θράσος και συνεχίζει τις συνεντεύξεις, εκθειάζοντας τα κατορθώματά του στο εξωτερικό. Για να μην τον αδικούμε όμως και χαρακτηριστούμε από κάποιους εμπαθείς ο Παπανδρέου έκανε και κάτι καλό... Βοήθησε τη χώρα επιβάλλοντας στους Έλληνες πολίτες 10 εντολές... Συγχαρητήρια κ. Παπανδρέου για το έργο σας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία...