Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ατζέντα Ανδρέα Παπανδρέου για να καπηλευτεί ψήφους

Με ατζέντα Ανδρέα Παπανδρέου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σταθερά έξω από το ευρώ.

Διαβάστε τις θέσεις εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει :  
1. Στην απεμπλοκή από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες και δραστηριότητες που συνδέονται με τον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», οι οποίες υπηρετούν μόνο λογικές περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταστολής κινημάτων και αντιστάσεων και τα ηγεμονικά σχέδια των ΗΠΑ και των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. 
 2. Στην αποχώρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από αποστολές που συνιστούν επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού σε ξένα εδάφη, ιδίως από το Αφγανιστάν, αλλά και Βαλκάνια. Για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ισχύσει η αρχή: κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. 
3. Στην καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και την απεμπλοκή από κάθε σχεδιασμό στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν και τη Συρία. Τη στήριξη του αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967. 
4. Στο κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του. 
5. Στη σταθερή θέση εναντίον της παρουσίας με οποιονδήποτε τρόπο (εγκατάσταση, στάθμευση ή διέλευση) πυρηνικών όπλων και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής στην Ελλάδα, αλλά και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου 
6. Την αρχή της πολυδιάστατης ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής στη βάση της υπεράσπισης της ειρήνης. Τον αποκλεισμό του πολέμου, της χρήσης ή της απειλής χρήσης βίας από τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. 

Συμπέρασμα : Σε μείζον εθνικά ζητήματα και ενδεχόμενο διπλωματικό επεισόδιο η Ελλάδα είναι ευάλωτη από παντού, καθώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει όλες τις συμμαχίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συνόρων της, τον ευρωπαϊκό και γεωστρατηγικό της προσανατολισμό. 

 ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο φώναζε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να ξεσηκώσει τον ελληνικό λαό. Την ίδια ατζέντα μεταφέρει μέσω των θέσεων του κόμματός του και ο «μικρός» μας Αλέξης. Με την διαφορά ότι κάποιες συνιστώσες του Αλέξη κρύβονται πίσω από τον Ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό και τον κρατούν ζωντανό την επόμενη μέρα… 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρος σε θέσεις και αυτό αρέσει στον αντιδραστικό νεοέλληνα. Μέχρι όμως να φτάσει στο σημείο να δει την χώρα του να κινδυνεύει πραγματικά… Τότε θα τρέξει και αυτός να γίνει ένα με ρεύματα πλειοψηφικά, πιστεύοντας ότι στο τέλος θα σωθεί… Αλλά ήδη θα είναι αργά… Ήδη ένα δυνατό χαρτί διαπραγμάτευσης με τους έξω κάηκε. 

Και κάποιοι που συνεχίζουν να σφυρίζουν ακόμα αδιάφορα πιστεύοντας ότι καταφέραμε να δώσουμε το μήνυμα μας με την αντιμνημονιακή μας ψήφο στους έξω, τώρα ψάχνουν μια άλλη λύση διαφορετική, με κυβερνήσεις συνεργασίας που δεν θα εφαρμόσουν την νέα δανειακή σύμβαση και θα απαιτούν από τους Ευρωπαίους την διαγραφή του χρέους μας με ευρωπαϊκά κονδύλια ανάπτυξης. Άλλωστε εμείς δεν φταίξαμε ποτέ για την σημερινή μας κατάσταση οικονομική και πολιτική. Για όλα φταίνε το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι ξένοι δυνάστες…