Αντ. Σαμαράς: «Η χώρα είναι έρμαιο των πολλών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «κατεδαφίζει τις συμμαχίες» της χώρας και πως είναι «έρμαιο των πολλών συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και πάλι στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά είναι στάση «επικίνδυνη για τον τόπο»

 «Ερχεται ο κ. Τσίπρας μέσα στο Παρίσι να πει ο κ. Ολάντ να μην γίνει ''Ολαντρέου''. Αυτό δεν είναι αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας είναι επικίνδυνο για τον τόπο...Ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει σε θολά νερά», τονίζοντας πως «η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα». 

«Μήπως δημιουργούν αυτά τα τρομακτικά σενάρια γιατί τρέφονται πολιτικά από την απελπισία του κόσμου;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Δεν επιτρέπω να κάνουν το μαθητευόμενο μάγο πάνω στην πλάτη ενός ταλαιπωρημένου λαού». 

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έξω από το ΝΑΤΟ. Τότε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί μας; Αν κουνηθεί η Τουρκία, τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.