Ο Άκης και το οικόπεδο αξίας 4,6 εκ. ευρώ στη Γερμανία

Ροπή στις επενδύσεις ακινήτων φαίνεται ότι είχε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο αρχείο του που ξεσκονίζει ο ανακριτής, μέρος του οποίου ο κατηγορούμενος διατηρούσε και σε χρηματοκιβώτιο.

 Στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκεται ένας μοβ φάκελος από το γραφείο του πρώην υπουργού ο οποίος αφορά ένα οικόπεδο στο Βερολίνο αξίας μόλις… 4,6 εκ. ευρώ! 

Ο φάκελος με τη χειρόγραφη σημείωση «B.E.R. BAU Project» περιέχει τέσσερις εκτυπώσεις από το Google earth, έναν χάρτη, δεκατρείς κατόψεις του χώρου, έναν πίνακα που αφορά ακίνητο επί της οδού Michaaelkirchstrabe 16 στο Βερολίνο, δύο πίνακες στη γερμανική γλώσσα, πέντε φύλλα Α4 με πληροφορίες από το Βερολίνο και προϋπολογισμό συνολικού κόστους. 

Ο ανακριτής εξετάζει εξονυχιστικά το εύρημα προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρόκειται για απλή καταγραφή μελλοντικής επένδυσης ή αν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την ουσία της υπόθεσης που ερευνά. Και αυτό γιατί, ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι ξέπλενε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, επενδύοντας μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα σε real estate

Πηγή : Τα Νέα