Πάμε στοίχημα…!!!

Σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο Μαξίμου με αντικείμενο την ένταση που επικρατούσε μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του Ασφαλιστικού, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είχε δηλώσει : «Δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές. Δεν θα καθίσω να με εκβιάζουν». Με τον εκφοβισμό των πρόωρων εκλογών ο κ. Παπανδρέου τότε πέρασε την γραμμή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ και οι επαναστάτες του «γλυκού νερού» μπήκαν στο μαντρί με κατεβασμένο το κεφάλι…

Την Πέμπτη επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. Μονό που αυτή τη φορά η κατάσταση δεν ελέγχεται. Τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού πλέον δεν μπορούν να καθοδηγούν τους Βουλευτές του ΠαΣοΚ να ψηφίζουν νομοσχέδια που δεσμεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση το κοινωνικό σύνολο… Το λάβαρο της επανάστασης μέσα στην Κ.Ο. του ΠαΣοΚ σήκωσε η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη μ’ ένα μεγάλο «όχι» στο άρθρο 37. Είναι η πρώτη φορά που τα λεγόμενά της δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει για άλλη μια φορά τον κομπάρσο στους θεατρινισμούς της κυβέρνησης και θα κάνει πράξη την απόφασή της να καταψηφίσει αν δεν αλλάξει κάτι με το συγκεκριμένο άρθρο.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η στάση μου δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένη. Καταψηφίζω το άρθρο 37. Ελπίζω να υπάρξουν αλλαγές στην Ολομέλεια που θα μου επιτρέψουν να το ψηφίσω», δήλωσε χθες η κα. Κατσέλη στην αρμόδια Επιτροπή.

Φυσικά δεν είναι μόνο το άρθρο 37 το έκτρωμα του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου. Το αναφέρουμε γιατί η συζήτηση από τα ΜΜΕ έχει επικεντρωθεί σ’ αυτό λόγω Κατσέλη.  


Και ερωτούμε μόνο το άρθρο 37 είναι το πρόβλημα του πολυνομοσχεδίου;

Το παραπάνω ερώτημα θέτουμε στην Κ.Ο. του ΠαΣοΚ και προτρέπουμε τους υπόλοιπους βουλευτές του που το παίζουν μήνες τώρα επαναστάτες να ακολουθήσουν την «αλανιάρα…» κα Κατσέλη.

Ήδη κάποιοι από τους «λυράτους» βουλευτές παίζουν το παιχνίδι με τις συνηθισμένες απειλές τους, δίνοντας την ελπίδα ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να καταψηφιστεί από την ίδια της την Κ.Ο.

Ο κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος χθες στην Επιτροπή Οικονομικών δήλωσε : «Καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμού. Εκφράζω την άποψη μου σε διαφορετική βάση και περιμένω αύριο από τον Πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στην ΚΟ».

Η Χρύσα Αράπογλου τόνισε ότι : «νομοθετούμε υπό τα εκβιαστικά διλήμματα "ή καταστρεφόμαστε ή πρέπει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε κάτι"».


Οι κ. Κατρίνη, κ. Μακρυπίδη και κα Κυριακοπούλου ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.


Τι θα κάνουν την Πέμπτη οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠαΣοΚ; Πιστεύετε ότι έχουν τα κότσια να ρίξουν την κυβέρνηση;


Τα γεγονότα έχουν δείξει ότι κάνεις δεν έχει τα κότσια να ρίξει την καταστροφική αύτη κυβέρνηση και αυτοί που δεν συμφωνούν με την πολιτική της το μόνο που κάνουν είναι να επιλέγουν τον δρόμο της φυγής με την παραίτησή τους. Άλλωστε τις δύσκολες εποχές που ζούμε 7.000 ευρώ το μήνα είναι πειρασμός…


Παρά ταύτα ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει με 153-154 βουλευτές, επομένως από τη στιγμή που βρεθεί έστω και ένας που θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο πρέπει άμεσα να προκηρύξει εκλογές. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα σώσει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα από την κατάρρευση. Διότι ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός του ΠαΣοΚ θα δέχονταν περισσότερο τον συγκεκριμένο τρόπο διαφυγής, παρά τεχνάσματα με πονηρά δημοψηφίσματα και αλλεπάλληλα παιχνίδια με τους θεσμούς.

Μ.Λ.