Δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση για την ΕΥΑΘ ΑΕ

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ, με την παραχώρηση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών της εταιρείας καθώς και του μάνατζμεντ για μία χρονική περίοδο 30 ετών.
  
Πριν από την έναρξη της ιδιωτικοποίησης θα έχει προηγηθεί η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, κάτι που, όμως, ίσως προκαλέσει και μια μικρή χρονική μετάθεση στην ολοκλήρωση της πώλησης της ΕΥΑΘ.

Η έναρξη της διαδικασίας πώλησης της ΕΥΑΘ αναμένεται να φέρει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσώπους πιθανών επενδυτών, ενώ κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της Suez Environment, η οποία διατηρεί το 5,46% της ΕΥΑΘ και έχει εκφράσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. 

Ανοιχτό, ωστόσο, παραμένει μέχρι τώρα το θέμα του ορισμού τιμολογιακής πολιτικής, ιδιαίτερα για το κομμάτι της ύδρευσης, από τη στιγμή που θα εισέλθει ιδιώτης στην εταιρεία. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ (που χθες κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του ΔΣ) Ν. Παπαδάκη, στο τέλος του 2012 η εταιρεία θα έχει διαμορφώσει προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις της τάξης των 13 εκατ. ευρώ. 

Όπως είπε, ακόμη, η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα από την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, το λίγο και ανεπαρκές για τις ανάγκες της στελεχιακό-εργατικό δυναμικό κ.ά.  

Πηγή