Ο φορολογικός παράδεισος του ζεύγους Ν. Μιχαλολιάκου

Ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».  

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα ακίνητα φέρονται να τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε όφελος και εμφανίζονται στην Εφορία ως «βιοπαλαιστές», ενώ αποτελούν και τους βασικούς «αιμοδότες» επιχείρησης ΑΕ, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ

«Αυτά και άλλα «θαυματουργά» συνθέτουν το οικονομικό προφίλ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, που έχουν ταχθεί στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον “να καθαρίσουν την ελληνική φυλή από ξένα μιάσματα”» υποστηρίζει η εφημερίδα. 

Κατά το δημοσίευμα, η κοινή τους φορολογική σχέση δείχνει ότι πέρσι «τα έβγαζαν πέρα» με 1652 ευρώ τον μήνα, «καθώς η μεν κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, ο δε κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από έκδοση εντύπως ύψους 23.000 ευρώ, από το οποίο αν αφαιρεθεί ο αναλογούν φόρος “ έμειναν στην τσέπη του» 19.927 ευρώ. Συνεπώς το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ήταν 1652 ευρώ». 

Η κ. Ζαρούλια από την πλευρά της εμφανίζεται στο έντυπο Ε1 να έχει ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 33.700 ευρώ από δωρεάν παραχώρηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων το κτίριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο New Dream και δύο καταστήματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο , αλλά κατά δήλωση του ιδιοκτήτη «δωρεάν παραχώρηση», το τεκμαρτό εισόδημα υπολογίζεται με συντελεστή τουλάχιστον 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Υπογραμμίζει επίσης ότι η κ. Ζαρούλια έχει παραχωρήσει το κτίριο στην εταιρεία «Λυδία ΑΕ-Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων», της οποίας τους ισολογισμούς φέρεται να υπογράφει η ίδια ως αντιπρόεδρος και ο αδελφός της Αθανάσιος Ζαρούλιας, με την ιδιότητα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Η εταιρεία φέρεται να νοικιάζει το ξενοδοχείο στην «Π. Β. Τσιάντος ΕΠΕ», αλλά όπως υποστηρίζει το «’Εθνος της Κυριακής», αν η Ε. Ζαρούλια εισέπραττε ως φυσικό πρόσωπο το ποσό που δήλωσε πέρσι η «Π. Β. Τσιάντος ΕΠΕ» ότι κατέβαλλε για ενοίκιο του ξενοδοχείου, τότε μόνο για το εισόδημα από το ενοίκιο φορολογείται με συντελεστή μέχρι και 45%. Ενώ ο αναλογούν φόρος που με το τεκμαρτό εισόδημα ανέρχεται σε 6.370 ευρώ, με τον φόρο για εισόδημα από ενοίκιο ανέρχεται στα 34.220 ευρώ. Δηλαδή στην περίπτωση αυτή είναι πάνω από 400% υψηλότερος. 

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι συντάκτης της στα πλαίσια του ρεπορτάζ νοίκιασε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, το οποίο έχει… αλλοδαπούς υπαλλήλους και παρότι κατέβαλε 25 ευρώ δεν έλαβε την προβλεπόμενη απόδειξη.  

Πηγή