Συνάντηση Α. Σαμαρά με εκπροσώπους πολυεθνικών

Τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση αφού ο στόχος της παραμονής της χώρας στο ευρώ έχει επιτευχθεί , όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τους εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Η προγραμματισμένη συνάντηση εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει νέες επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτού του στόχου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε στα στελέχη των πολυεθνικών ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές οι οποίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο πρωθυπουργός, έδωσε έμφαση στις βελτιωμένες συνθήκες ανταγωνιστικότητας που έχουν επιτευχθεί στη χώρα μας παρουσιάζοντας τα δημοσιονομικά μεγέθη. 

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο επενδυτικό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι θα αλλάξει τα δεδομένα αφού θα απλοποιεί τα μέχρι σήμερα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα προσφέρει σημαντικά κίνητρα. 

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας ενώ τους διαβεβαίωσε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα

Η συνάντηση έγινε παρουσία των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη και σύμφωνα με πληροφορίες κανονίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση σε ένα μήνα. 

«Οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα» τόνισε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση. 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος» και πως «στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις».