Αντ. Σαμαράς : "Να μην συνεχιστεί άλλο το παιχνίδι παραπληροφόρησης "είπα-ξείπα", τύπου Κριστίν Λαγκάρντ"

«Θάνατο» χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη».  

Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων και ανέφερε πως τα 18 μέτρα που εξήγγειλε «θεραπεύουν» αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια. 

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως είπε είναι μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα φόρων. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαχιστοποιήσει την σκληρή πολιτική της, υιοθετώντας, κα' αρχήν, το ευρωομόλογο

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάψευση, από την ΕΚΤ, των δηλώσεων που έκανε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο εκπρόσωπός της στην Τρόικα, Κλάους Μαζούχ, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Στην Τρόικα είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην συνεχιστεί άλλο το παιχνίδι παραπληροφόρησης "είπα-ξείπα", τύπου Κριστίν Λαγκάρντ». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε «να γυρίσει όλο τον κόσμο» για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Κίνα και Ρωσία και προανήγγειλε αποκρατικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι θα αλλάξει το νόμο Ραγκούση και θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών. «Το ξέρω ότι αυτό είναι που λέω είναι σκληρό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε τη νέα Αθήνα και τη νέα Πάτρα και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε πόλεις και χωριά», είπε χαρακτηριστικά.