Ο βρόμικος πόλεμος άρχισε νωρίς: Στόχος 1ος Σαλμάς

Πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντα του ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς δέχτηκε τα πρώτα κτυπήματα κάτω απ τη μέση.. Τον γνωρίζαν από παλιά, σαν υφυπουργό υγείας της κυβέρνησης Καραμανλή, οπότε άρχισαν τη βρόμικη επίθεση άμεσα. Η διαπλοκή στο χώρο της υγείας είναι ως γνωστόν τεράστια και τα συμφέροντα πολύ μεγάλα. 

Που πας εσύ υπουργάκο απ τα μέρη του Βάλτου, που ούτε καν από πολιτική ή εύπορη οικογένεια κατάγεσαι; Με ποιον θες να τα βάλεις; Εμείς κυβερνάμε εδώ, όχι εσύ! 
Αυτό είναι το μήνυμα. 

Κι ας το ξεκαθαρίσουμε το θέμα που το αποκάλυψε ο αδέκαστος -εδώ γελάμε- καραγκιοζάκος Χίος : Το γνωστό βαθυπράσινο μπουμπούκι της παιδείας, ο υφυπουργός Πανάρετος ακύρωσε την απόφαση διορισμού του Μάριου Σαλμά σαν καθηγητή Πανεπιστημίου, επειδή διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο φάκελο υποψηφιότητας του. Ωραία είχε την αποφασιστική αρμοδιότητα και το έκανε. Ας δεχτούμε ότι είχε δίκιο. Να το έγγραφο ακύρωσης. 





Να πούμε βέβαια ότι ο Σαλμάς είχε σταματήσει χρηματοδότηση οργανισμού έρευνας συμφερόντων Πανάρετου. Αλλά όχι αυτό δεν έχει σχέση. Μετά από αίτηση θεραπείας του Σαλμά έρχεται η νέα υπουργός Παιδείας κι αυτή του ΠΑΣΟΚ, η Διαμαντοπούλου και ακυρώνει την απόφαση Πανάρετου Να η απόφαση: 


Γιατί τώρα δεν δεχόμαστε ότι η καινούργια απόφαση είναι η σωστή; Γιατί δε μας συμφέρει κι ούτε μας ενδιαφέρει. Σκοπός είναι να ρίξουμε τη λάσπη κι ότι μείνει. Τα περισσότερα κείμενα ούτε καν αναφέρουν την απόφαση αυτή. Δεν είναι αυτός φασισμός; Δεν είναι αυτό απόπειρα ομηρίας της κυβέρνησης; Κοιτάτε τι παθαίνει ο Σαλμάς, έρχεται η σειρά σας. 

Κι έρχεται βέβαια η κάθε λογής κόπρος των ιστολογίων και αναπαράγει άκριτα τη λάσπη. Να πω και δύο ακόμα πράγματα: 

Πρώτο, ο Σαλμάς είτε αρέσει είτε όχι, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις αυτοδημιούργητων στη πολιτική. Ούτε γόνος πολιτικών, ούτε από πλούσια οικογένεια, ούτε ευνοούμενος της διαπλοκής είναι. Κι εκλέγεται με διαφορά πρώτος στην Αιτωλοακαρνανία. Η δύναμή του είναι οι Αιτωλοακαρνάνες που τον ψηφίζουν. Συνεπώς δεν τους έχει ανάγκη... 

Δεύτερο, γιατί τις αποκαλύψεις αυτές δεν τις κάναν πριν τις εκλογές; Δεν τις είχαν; Τις είχαν απλά δεν περιμέναν να τους βγει πάλι ο Σαλμάς στο δρόμο... Ας ερευνούμε αυτά που μας σερβίρουν. Μη τα καταπίνουμε αμάσητα. Κι ο Σαλμάς είναι η πρώτη στόχευση της διαπλοκής. Αν η απόπειρα είναι επιτυχημένη θ ακολουθήσουν κι άλλες. Οψόμεθα λοιπόν. 

Αντίγονος