Αντ. Σαμαράς : "Μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης θα προκαλούσε αληθινό ‘’τσουνάμι’’ που θα σάρωνε τα πάντα"

«Μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα θα προκαλούσε αληθινό "τσουνάμι" που θα σάρωνε τα πάντα. Και τους δανειστές μας. Αλλά κυρίως θα σάρωνε την ίδια την Ελλάδα, προκαλώντας ανυπολόγιστη και πρωτοφανή καταστροφή», υποστηρίζει σε άρθρο του στο περιοδικό Crash, o Αντώνης Σαμαράς. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο άρθρο-παρέμβαση αναφέρει πως η χώρα μας μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν κάνει ένα πράγμα: «-να σταματήσει την ύφεση άμεσα και να υπάρξει ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας πως οι διαρθρωτικές αλλαγές που μας πρότειναν οι δανειστές αποδείχτηκαν λάθος

Παράλληλα, στρέφει τα βέλη του σε όσους προκρίνουν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ: «Στην Ελλάδα ένα ολόκληρο ‘’λόμπι’’- το λεγόμενο λόμπι της δραχμής- παίζει τα ρέστα του. ‘’Κυκλώματα’’ και ‘’συμφέροντα’’ που πρόλαβαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό σε ευρώ επιθυμούν και εύχονται να συρθούμε στη δραχμή, για να αγοράσουν τα πάντα πολύ φθηνότερα και σε πληθωριστικές δραχμές πια». 

«Αυτοί είναι οι επίδοξοι ολιγάρχες του μέλλοντος», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, «και αυτούς πρέπει να εμποδίσουμε». Και καταλήγει λέγοντας: «Αν τους περάσει η Ελλάδα θα δει το βιοτικό της επίπεδο να κατρακυλά στο ένα τρίτο του σημερινού. Ίσως και στο ένα τέταρτο. Και αμέσως μετά θα τη λεηλατήσουν οι πάντες […]. Κάνουμε τα πάντα μα μην τους περάσει».