Ποια ονόματα ακούγονται για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Πιθανότατα εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσει η συμφωνία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.  

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα στελεχών τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ για το υπουργικό συμβούλιο, που κατά πληροφορίες θα είναι ολιγομελές. 

Στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την επιλογή προσώπων και το βάρος αναμένεται να πέσει στο οικονομικό επιτελείο. Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εισηγηθεί να μην μετάσχουν στην κυβέρνηση κεντρικά στελέχη ή πρώην υπουργοί, αλλά περιφερειακά στελέχη. 

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της. 

Δημοσιεύματα του Τύπου συγκλίνουν όσον αφορά στις πληροφορίες για την τοποθέτηση ορισμένων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά της νέας κυβέρνησης. Κατά τις πληροφορίες αυτές, λοιπόν, θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να έχουν ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Ζανιάς, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μουρμούρας. Επίσης, στο κυβερνητικό σχήμα εκτιμάται πως θα μετάσχουν ο Κωστής Χατζηδάκης, ενδεχομένως στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΥΠΕΚΑ), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παιδείας) και Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού). Τέλος, εκτιμάται ότι σε κυβερνητικές θέσεις θα παραμείνουν στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως οι Αντώνης Μανιτάκης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Ναπολέων Μαραβέγιας

 Newsroom ΔΟΛ