Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: «Πληρώνω, σταματήστε τις κινητοποιήσεις»!

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση και χωρίς βασικές διευκρινίσεις εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης για το θέμα της αποπληρωμής των φαρμακοποιών.  

Ικανοποιημένοι αλλά επιφυλακτικοί είναι οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντηση που περιμένουν να δουνε χρήματα στους λογαριασμούς τους. 

Ο κ.Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί τα 125 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο και ζήτησε από τον κλάδο να διακόψει τις κινητοποιήσεις του. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε : «με τις αποφάσεις που εξήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη εξασφαλίστηκε το ποσό για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς του Απριλίου με 125 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθούν από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως  και την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Σχετικά με τις οφειλές προηγούμενων ετών, στο άμεσο προσεχές διάστημα θα αποπληρωθούν σύμφωνα με το νόμο. Παρακαλώ τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Εμείς οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας». newsit.gr