Επιστολή Σαμαρά στους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω Παπούλια

Επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο και στους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. 

Ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα. Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου, με αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, μέτρων που δεν έχουν αποδώσει

Χθες ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον Πρόεδρο του Eurogroup Zαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς

Το πρωί ο κ. Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ