Αναβάθμιση του αντάρτικου πόλης "βλέπει" η ΕΛ.ΑΣ.

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες προκαλεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η πρωτοφανής εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στη Microsoft.  

Το γεγονός ότι το χτύπημα σημειώθηκε την ημέρα που ξεκινά η δική των με φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» δίνει το στίγμα της ενέργειας, ωστόσο εκείνο που προκαλεί πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ είναι η σαφέστατη αναβάθμιση ου νέου αντάρτικου πόλης. 

Δεν είναι τυχαίο, λένε πηγές της Κατεχάκη, πως μετά τη βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε την εμπρηστική εισβολή στα γραφεία της Microsoft. 

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ελάχιστα στοιχεία στα χέρια τους. Η μαρτυρία του φύλακα ασφαλείας ναι μεν τους δίνει τον τρόπο που έδρασαν οι τρεις κουκουλοφόροι, όμως δεν παρέχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητά τους. 

Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση, ήθελαν να εντυπωσιάσουν, αλλά δεν ήθελαν θύματα. Γι' αυτό απομάκρυναν τον φύλακα, ενώ χτύπησαν αργά τη νύχτα, την ώρα που στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας από τα 125 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση. 

Ψάχνουν το δρομολόγιο φυγής 

Οι πληροφορίες λένε πως αυτό που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν στην Αστυνομία είναι το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φύγουν από τη λεωφόρο Κηφισίας. Εκτιμούν πως υπήρχε ομάδα υποστήριξης μάλλον με 3 μοτοσυκλέτες και έτσι απομακρύνθηκαν από το σημείο προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι μέσω τον καμερών ρυθμίσεις της κυκλοφορίας προσπαθούν να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις. 

Αξίζει να τονισθεί πως στην Αντιτρομοκρατική κυριαρχούσε η άποψη ότι μετά και την σύλληψη των πέντε τελευταίων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν … τελειώσει με το θέμα των επιθέσεων. «Εάν υπάρχουν κάποια ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης δεν είναι σε θέση να στήσουν μια επιχείρηση. Συνεπώς πίσω από την επίθεση κρύβεται μια άλλη οργάνωση» τονίζει αξιωματικός της Αστυνομίας και προσθέτει «Όμως και πάλι παρατηρούμε μια ιδιαίτερα ανησυχητική αναβάθμιση της δράσης». 

Το χρονικό 

Η επίθεση των αγνώστων ένοπλων κουκουλοφόρων, ξεκίνησε στις 03:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι τρεις άγνωστοι άνδρες με την απειλή όπλων και φορώντας κουκούλες, έφτασαν με το κλεμμένο φορτηγάκι στα γραφεία της εταιρείας πληροφορικής στη λεωφόρο Κηφισίας 221. 

Μόλις ο φύλακας τους είδε έβγαλαν τα όπλα, τον διέταξαν να απομακρυνθεί και με την όπισθεν εισέβαλαν στο ισόγειο της εταιρείας. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν. To κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν υπολείμματα από γκαζάκια μέσα στο κλεμμένο βανάκι. 

Τι λέει η εταιρία 

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση.  

Πηγή