Ο Παπούλιας στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες δεν δέχτηκαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως εκπρόσωπο της ελληνικής αντιπροσωπείας και στη Σύνοδο Κορυφής θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο παρασκήνιο, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είχε ζητήσει και λάβει την ανοχή του Ευρωπαικού Συμβουλίου ούτως ώστε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μπορέσει να τον αντικαταστήσει ο πρώτος την τάξη υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Η νομική υπηρεσία του συμβουλίου , ωστόσο, εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις . Υποστήριξε ότι βάση των ευρωπαικών κανόνων δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό ενός κράτους ο υπουργός Εξωτερικών παρά μόνον ο αρχηγός του κράτους. Κατόπιν τούτου ζητήθηκε από τον Κάρολο Παπούλια να ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. 

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού. real.gr