Οι στοιχηματικές εταιρείες βγάζουν νικητή...

Αλλαγή κλίματος παρατηρείται το τελευταίο 24ώρο στα στοιχήματα των εκλογών με την τιμή της Νέας Δημοκρατίας στο πρώτο κόμμα να πέφτει κάπως απότομα από το 1.70 και 1.75 του Σαββάτου ακόμα και στο 1.45 όσο δηλαδή προτάθηκε στο άνοιγμα της στοιχηματικής αγοράς για τις νέες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε και κάτω από το 2.00 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αλλά στη συνέχεια η απόδοση για πρώτο κόμμα ανέβηκε και στο 2.50. Τα υπόλοιπα κόμματα προσφέρονται σε τεράστιες τιμές σε ότι αφορά την πρώτη θέση και ουσιαστικά είναι εκτός ταμπλό. 

Στο σύνολο του ποσοστού που θα πάρουν τα δύο πρώτα κόμματα οι τιμές είναι πολύ χαμηλές με τις αγορές να θεωρούν πολύ πιθανό ένα ποσοστό άνω του 55% στα δύο πρώτα κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία παίζει στο 27.50 ως και 28.00 με φαβορί το over στο 1.65 και το under στο 2.10. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στο 27% με το over στο 1.60 και το under στο 2.20. 

Το ΠΑΣΟΚ προσφέρεται στο 12% με το over στο 2.50 και το under στο 1.50 όμως παρατηρείται μια άνοδος στα ποσοστά του σε σχέση με τις τιμές των προηγούμενων ημερών που τα χάντικαπ των μπουκμέικερ είχαν πέσει και στο 11%. 

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 6.75% με το over στο 1.90 και το under στο 1.80. Η ΔΗΜΑΡ παίζει στο 6.25% με το over στο 1.85 και το under στο 1.80. Πιο χαμηλά το ΚΚΕ στο 5.75% με το over στο 2.15 και το under στο 1.60. 

Η Χρυσή Αυγή παίζει το over 4.5% με το over φαβορί στο 1.45 και το under στο 2.45. Τέλος η Δράση-Δημιουργία Ξανά προσφέρεται στο over 2.50% με το over στο 1.80 και το under σε παραπλήσια απόδοση. 

 Στον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή μεγάλο φαβορί τα επτά κόμματα σε τιμή 1.25, τα οκτώ κόμματα παίζουν στο 2.60 και το 2.70 και το έξι η λιγότερα κόμματα παίζει στο 5.00 και στο 6.00. 

Σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση είναι εμφανής μια σημαντική πτώση της τιμής της Νέας Δημοκρατίας για πρώτο κόμμα χωρίς όμως να μεγαλώνει η διαφορά στο ποσοστό ψήφων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως είναι εμφανής η προσδοκία της αγοράς ότι τα δύο πρώτα κόμματα θα ανεβάσουν κατά πολύ τους ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από 10 μέρες οι εταιρείες έδιναν τιμές στο over 50% στο άθροισμα των δύο πρώτων κομμάτων και τώρα το χάντικαπ προκύπτει στο 55%. 

Φαίνεται να ενισχύει τη θέση της η Χρυσή Αυγή σε σχέση με τις προ ημερών τιμές , υποχωρεί το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ενισχύεται ελαφρά η τουλάχιστον να σταθεροποιείται πάνω από το 11%. 

Στάσιμες οι τιμές της ΔΗΜΑΡ ενώ παραμένει χαμηλά το ΚΚΕ σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές κάτι που ισχύει τόσο για την Χρυσή Αυγή όσο και τους Ανεξ. Ελληνες.  

Πηγή  

Εκτίμηση από Πύθων : Εφόσον οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες ρίξουν τους συντελεστές του πρώτου κόμματος μέχρι το Σάββατο κάτω από το 1.35, ξεκαθαρίζει και το θολό τοπίο του νικητή. "Κλειδώνει" η πρωτιά της Ν.Δ. και το βράδυ των εκλογών περιμένουμε απλά το ποσοστό διαφοράς για το χάντικαπ... Στην περίπτωση που οι αποδόσεις της Ν.Δ. ανέβουν ξανά σε συντελεστές του 1.7 και πάνω, η πρωτιά της τίθεται υπό αμφισβήτηση, με τον Σύριζα να έχει και στοιχηματικά τον αέρα του νικήτη. Υπομονή, μέχρι και τις τελικές εκτιμήσεις του Σαββάτου...