Τραμπουκισμοί στο Μελιγαλά (vid)

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν το Σαββατοκύριακο μέλη της Χρυσής Αυγής, σε εκδηλώσεις στο Μελιγαλά και τα Γιαννιτσά. Στην εκδήλωση στη Μεσσηνία επιτέθηκαν στο δήμαρχο Οιχαλίας, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ενώ στα Γιαννιτσά στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας ναζιστικά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκόμενων. 
Στο Μελιγαλά, αρχικά δημιουργήθηκε ένταση με νεολαίους του ΛΑΟΣ. Αργότερα, όμως, όταν στο βήμα ήταν ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και αναγκάστηκε να διακόψει εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν τους έδωσε την άδεια να φτιάξουν στην περιοχή μνημείο πεσόντων.

Ο δήμαρχος και αρκετοί ακόμη παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, αποχώρησαν από την εκδήλωση, με τελευταίο τον κεντρικό ομιλητή, ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Κουτρουμπή, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση, χαρακτηρίζοντας γενοκτονία τα γεγονότα στον Μελιγαλά την περίοδο του εμφυλίου και υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων: «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι προδότες της πατρίδας».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το logospellas.gr, ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στα πολιτικά κόμματα και στα ΜΜΕ, για τα γεγονότα του Περάματος.

Από την ένταση ένιωσαν δυσφορία και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας ένας άντρας και μια γυναίκα.

Ναζιστικός χαιρετισμός στα Γιαννιτσά

Στα Γιαννιτσά το Σάββατο δημιουργήθηκε ένταση όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο των 120 ανθρώπων που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944,την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος.


Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα logospellas, η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων. 

Από το χώρο προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. 

Κατά την αποχώρηση του Α. Γρέγου, στέλεχος της ΧΑ στην περιοχή σήκωσε το χέρι χαιρετώντας ναζιστικά και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκόμενων. 

Πηγή : ethnos.gr