Οι οπαδοί φέρνουν... Τούμπα τη «Χρυσή Αυγή»

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ η «Χρυσή Αυγή» με αφορμή το θέμα Εργκούς Κάτσε, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Καζαντζάκη έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε αρμοδίως η Ασφάλεια αλλά και με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, περίπου 100 νεαροί, πολλοί εκ των οποίων έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της «Χρυσής Αυγής». 

Στη συνέχεια πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και κροτίδες, επαπειλήθηκαν συμπλοκές, ενώ λίγο αργότερα η Αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές. Η «Χρυσή Αυγή» με ανακοίνωσή της λίγο αργότερα έκανε λόγο περί «θρασύδειλης απόπειρας 100 αναρχικών». 

Την αντιπαλότητα των δυο πλευρών «πυροδότησε» η ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η «Χρυσή Αυγή» εναντίον της «Θύρας 4», του ιστορικότερου συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ, με αφορμή το θέμα Κάτσε και την απόφαση του Αλβανού ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου» να φωτογραφηθεί με φανέλα της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Κοσόβου, UCK. 

Η «Θύρα 4», που είναι γνωστό πως μεταξύ άλλων διαθέτει στους κόλπους της και στελέχη από τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο (θυμίζουμε ότι από αναρχικούς φίλαθλους του ΠΑΟΚ επανιδρύθηκε η ομάδα της Προοδευτικής Τούμπας, σύλλογος με αντιφασιστική ιδεολογία, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Μακεδονίας), κατηγόρησε ευθέως τη «Χρυσή Αυγή» ότι επιχειρεί να «καπηλευτεί» την υπόθεση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το όνομα και η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του ΠΑΟΚ δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια από κανένα κόμμα ή κομματικό μόρφωμα». 

H «βεντέτα» 

Η «Χρυσή Αυγή» απάντησε στη «Θύρα 4» χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, επιβεβαιώνοντας έτσι την έναρξη μιας «βεντέτας» που έχει όμως τις ρίζες της ακόμη βαθύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» από πέρυσι ακόμη σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ είχαν δεχθεί καταγγελίες ότι χρυσαυγίτες προπηλάκιζαν στις κερκίδες της Τούμπας Αλβανούς οπαδούς του «Δικεφάλου»

Το θέμα δεν έλαβε διαστάσεις, ωστόσο ακούστηκαν φωνές που έλεγαν πως έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε να μη μεταφέρονται εντός του γηπέδου πολιτικές πεποιθήσεις που διχάζουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ. 

Χθες, επίσης, ο Εργκούς Κάτσε, ο οποίος αναμένεται σήμερα να απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης του ΠΑΟΚ, κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα για όλους τους λογαριασμούς που υπάρχουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρουν το όνομά του, ενώ φέρεται να κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για δημοσιεύματα που θεωρούνται προσβλητικά για τον ίδιο. 

Πηγή : ethnos.gr