38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη στο σπίτι του Παππά

Μετά τα όπλα, το κομπιούτερ, τα usb και τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου το Σάββατο, την Κυριακή έρευνες έγιναν στα βουλευτικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, αργά το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας ερευνήθηκε το γραφείο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στη Βουλή και το σπίτι του στα Γιάννενα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του Παππά στα Γιάννενα εντοπίστηκε ένα 38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη.

Παράλληλα, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι το οπλοστάσιο είναι μοιρασμένο σε διάφορα σημεία της χώρας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, αν και εκτιμάται ότι τα περισσότερα από αυτά είναι στην περιοχή της Αττικής. Μάλιστα θεωρείται ότι όσο ο Χρήστος Παππάς διέφευγε της σύλληψης "κανόνισε" τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα κάλυπταν τα ίχνη. Τα στοιχεία του προμηθευτή των όπλων της ΧΑ, στα οποία κατά τις αρχές συμπεριλαμβάνονται και πυροβόλα, δεν είναι σαφή. Πάντως την ίδια στιγμή, γίνεται έλεγχος από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε τουλάχιστον 20 αστυνομικά τμήματα για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο απώλειας οπλισμού.

Όπλα στο ντουλάπι της κουζίνας 

Από τους διάλογους μεταξύ μελών της οργάνωσης που έχει στα χέρια της η εισαγγελία από την ΕΥΠ, τα μέλη της ΧΑ φαίνεται ότι κρατούσαν στα σπίτια τους εκρηκτικά και άλλο οπλισμό. Παράλληλα, ακούγεται ότι ανησυχούν για τα μηνύματα, αλλά και τις μεταξύ τους συνομιλίες, μιλούν με κωδικούς, κάνουν λόγο για αντίποινα σε δημοσιογράφους που έκαναν αποκαλύψεις σχετικά με την νεοναζιστική οργάνωση, ενώ φοβούνται ότι εάν μιλήσει ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, «θα πάρει πολλούς στο λαιμό του».
Πηγή : tvxs.gr