Εισβολή της Ε.ΛΑΣ τα ξημερώματα στο Μετρο στα Σεπόλια

Επιχείρηση κατάληψης του αμαξοστασίου των Σεπολίων και εκδίωξης των απεργών του Μετρό έκαναν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στις 3.40 τα ξημερώματα. Οι υπάλληλοι είχαν καταφύγει σε αυτό μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για επιστράτευση των απεργών. 

Στο κτήριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και άνδρες της ΥΜΕΤ και των ΕΚΑΜ, οι οποίοι, αφού έσπασαν με πολιορκητικό κριό την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο χώρο του αμαξοστασίου και απομάκρυναν τους απεργούς. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις προσαγωγές ατόμων, που αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. 

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί από περιπολικά και κλούβες και η πρόσβαση στο κτίριο δεν επιτρέπεται σε κανέναν. Kλειστός είναι ο παράδρομος της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λένορμαν. 

Επίσης, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους για συμπαράσταση. 

Την Πέμπτη εκδόθηκαν περίπου 2.500 φύλλα πορείας για να επιδοθούν στους απεργούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο μετρό, Μ. Τσακός, τα φύλλα πορείας επιδίδονταν στους απεργούς καθόλη τη διάρκεια της νύχτας

Η δε Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, των απεργών για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους. Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.