Πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού

Ενοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.  
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες άλλες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επέβαιναν σε αυτοκίνητο. 

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών ενώ στις έρευνες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μέχρι στιγμης έχουν περισυλλεγεί εννέα κάλυκες. 

Στο μεταξύ , στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι έχει σχέση με τους δράστες της επίθεσης. 

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική. 

Στα γραφεία της Ν.Δ. έφτασε νωρίς το πρωί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Megan ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι «αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε. 

Δείτε σχετικό video από το real.gr