Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στο Μετρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης περί «αδειούχων» απεργών στο μετρό ζήτησε ο εισαγγελία.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης, την πρώτη ημέρα της απεργίας στο μετρό, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου, το ποσοστό των απεργούντων υπαλλήλων του έφθασε στο 33%

Στις 18 Ιανουαρίου απήργησε το 48% των εργαζομένων στο μετρό, το 44% στους ΗΣΑΠ και το 3,94% στο τραμ. Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, απεργούσε στο μετρό μόλις το 16% και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου μόλις το 14%

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους (π.χ. δηλώνουν ότι βρίσκονται σε άδεια ή ρεπό ή ότι ασθενούν), ενώ γίνονται, όπως πρόσθεσε, και παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου. 

Από την πλευρά των εργαζομένων του μετρό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι «οι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε ο κ. Χατζηδάκης, δεν αφορούν τους εργαζομένους» και πρόσθεσε: «Οι απεργοί δεν πληρώνονται και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δείξουμε τα εκκαθαριστικά μας σε όποιον τα ζητήσει».