Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 35 συλληφθέντες

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι δικάζονται στο Αυτόφωρο. Εκεί βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση ο οποίος κατήγγειλε ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός.