Επέστρεψε στο σχολείο της η νηπιαγωγός

Πλήρη κάλυψη από την κυβέρνηση και την εκπαιδευτική κοινότητα έχει η νηπιαγωγός στο 1ο νηπιαγωγείο Νυδρίου στη Λευκάδα, η οποία στο πλαίσιο του εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου ανήρτησε στον χώρο με τις κατασκευές των μαθητών, μαζί με τις ελληνικές σημαίες, και αλβανικές που ζωγράφισαν μαθητές από την Αλβανία.  

Η πράξη της νηπιαγωγού προκάλεσε τις αντιδράσεις λίγων γονέων του σχολείου, οι οποίοι δημοσιοποίησαν το θέμα, το οποίο κατόπιν προκάλεσε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, η οποία έστρεψε τα πυρά της προς τη νηπιαγωγό. 

Χθες, η εκπαιδευτικός, η οποία ετέθη σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η ΔΟΕ, επέστρεψε στο σχολείο της, αφού έδωσε εξηγήσεις στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης. «Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Μάλιστα, ο ίδιος, στο πλαίσιο παρουσίασης της δημιουργίας από το υπ. Παιδείας Παρατηρητηρίου κατά της ενδοσχολικής βίας (θα τεθεί σε λειτουργία από το τρέχον σχολικό έτος και θα καταγράφει κατευθείαν τα περιστατικά λεκτικής, σωματικής και ιντερνετικής βίας σε σχολεία), αλλά και φαινομένων εκφοβισμού και ρατσισμού, τόνισε για το θέμα της Λευκάδας: «Aντίπαλός μας δεν είναι η νηπιαγωγός. Αντίπαλός μας είναι ο ρατσισμός, η Χρυσή Αυγή»

Επίσης, χθες υπήρξε μπαράζ δηλώσεων στήριξης στην εκπαιδευτικό (ενδεικτικά από ΔΗΜΑΡ, ΔΟΕ, Οικολόγους Πράσινους). Τέλος, θα οργανωθεί εκ νέου το πρόγραμμα πρόσθετης διδακτικής στήριξης για μαθητές λυκείων, στα βασικά μαθήματα και τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Το πρόγραμμα θα οργανώνεται σε ένα σχολείο κάθε περιοχής, που θα συγκεντρώνει μαθητές από γύρω λύκεια, και με εκπαιδευτικούς που έτσι θα καλύπτουν το εβδομαδιαίο ωράριό τους.  

Πηγή