Ψεύτικες υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα


Το ΠαΣοΚ προσπάθησε με κινήσεις εντυπωσιασμού να αποποιηθεί των ευθυνών του για την κατάσταση της οικονομίας. Αυτό αποδεικνύεται από τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία μόνο για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009).


Με επικοινωνιακά τεχνάσματα κατάφερε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα ζητήματα.


Το ΠαΣοΚ συνεχίζει την λαϊκιστική πολιτική και την ανεύθυνη δημαγωγική του στάση, που υιοθετούσε όταν ήταν αντιπολίτευση.


Οι ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις και η αντίφαση μεταξύ λόγων και έργων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αποδεικνύουν ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση της χώρας.


Σας παραθέτουμε αδιάψευστα στοιχεία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠαΣοΚ, που δείχνουν την ανεύθυνη πολιτική του:


Προεκλογικά: Δεσμεύονταν ότι δεν θα αυξήσουν τον ΦΠΑ ( Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου 74η ΔΕΘ) .


Μετεκλογικά: Αύξησαν όλους τους συντελεστές ΦΠΑ.


Προεκλογικά: Διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι θα αυξήσουν τα επιδόματα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, μια δαπάνη ύψους 3 δις € (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ).


Μετεκλογικά: Στον προϋπολογισμό έχουν εγγράψει μόνο 100 εκατ. €, έτσι ώστε για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη προεκλογική εξαγγελία θα χρειαστούν περίπου 30 χρόνια.


Προεκλογικά: Ισχυρίζονταν ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.


Μετεκλογικά: O αρμόδιος υπουργός κ. Α. Λοβέρδος συνέχισε να υπερασπίζεται την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας μάλιστα προτάσεις μέσα στις οποίες συμπεριελάμβανε ξανά τα τρία παραπάνω «δεν» (συνέντευξη τύπου Α. Λοβέρδου 8/12/09). Δύο μήνες αργότερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανοίγει τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας πυροδοτώντας κύμα πρόωρης συνταξιοδότησης στο δημόσιο, στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας, η αύξηση εισφορών κατά 1% στον ΟΓΑ, ενώ οι συντάξεις παγώνουν.


Προεκλογικά: Το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετο με το πάγωμα των μισθών : «Είναι δυνατόν να μας βρίσκει σύμφωνους μία ατζέντα η οποία βασίζεται σε πάγωμα μισθών;» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 7/9/2009, Ρ/Σ «9,84»), και «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανένας όταν μια οικονομία είναι σε ύφεση είναι να παγώσει τους μισθούς» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 8/9/2009, « Alter »).


Μετεκλογικά: O κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός, περιέκοψε ουσιαστικά τον 14ο μισθό μέσω της μείωσης κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Ενώ μείωσε και κατά 12% όλα τα επιδόματα στο δημόσιο τομέα.


Η Νέα Δημοκρατία:

- Δεν παίζει με τους θεσμούς.

- Δεν είναι κόμμα λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

- Δεν κερδοσκόπησε πολιτικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω της διεθνούς κρίσης.

- Δεν μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία τηρεί υπεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση. Συμφωνεί με μέτρα σωστά και δικαία που θα ανακάμψουν την ελληνική οικονομία. Διαφωνεί κατηγορηματικά σε πρακτικές που πλήττουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.



Bookmark and Share