Οι λογιστικές αλχημείες του ΠαΣοΚ


«Η Κομισιόν έχει κάθε λόγο να μας τιμωρεί για την αναξιοπιστία μας στην δημοσιονομική διαχείριση της χώρας» αναφέρει στο Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης και αποκαλύπτει τα λογιστικά μαγειρέματα του ΠαΣοΚ με το δημοσιονομικό έλλειμμα.


Σύμφωνα με τον κ. Κοντοπυράκη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή να σταλεί στο Λουξεμβούργο( έδρα της Eutostat) email(16/10/2009) με πλασματικό έλλειμμα της τάξεως του 14,8% για το 2009. Μέσα σε λίγα λεπτά όμως η απόφαση ανεστάλη από τηλεφώνημα συμβούλου του Παπακωνσταντίνου, με άλλοθι ότι ο υπουργός θέλει το Σαββατοκύριακο να επανεξετάσει κάποια μεγέθη.


Μετά από τέσσερεις μέρες(20/10/2009) ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στο Ecofin ότι το ελληνικό έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωθεί στο 12,5%. Προφανώς η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ φούσκωσε το έλλειμμα σε μικρότερα μεγέθη απ’ ότι είχε προϋπολογίσει. Ο λόγος ήταν καθαρά επικοινωνιακός ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός και να εκτεθεί η Νέα Δημοκρατία για την οικονομική πολιτική της χώρας. Με την διόγκωση των δαπανών του 2009 και την ακύρωση μιας σειράς εισπρακτικών μέτρων κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα από το 8,7% στο 12,5%, επιβεβαιώνοντας έτσι στους Ευρωπαίους την αναξιοπιστία μας στην εφαρμογή τους Προγράμματος Σταθερότητας και ανάπτυξης.



Bookmark and Share