Μπόνους μόνο για τους εκλεκτούς


Την ώρα που το σύνολό των πολιτών βιώνει τη χειρότερη λιτότητα των τελευταίων δεκαετιών και η κυβέρνηση κόβει μισθούς σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους και εργαζομένους σε ΔΕΚΟ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γ. Ανωμερίτης ενέκρινε με «φωτογραφική» απόφαση (01/03/2010) τη χορήγηση επιδομάτων άνω των 1000 ευρώ το μήνα, σε τρείς «πράσινους» συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ) του ΟΛΠ.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδος(ΟΜΥΛΕ) Γιώργο Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Μονίμων Υπαλλήλων Απόστολό Ντάλα και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Σταμάτη. Υπενθυμίζουμε ότι και οι τρεις είναι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που είχαν πρωτοστατήσει στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία 2 χρόνια.


Στη συνέχεια έρχεται και η υπόθεση του Εθνικού Τυπογραφείου, με την εξαίρεση 2.500 υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών από το καθολικό πάγωμα των μισθών και την μείωση των επιδομάτων. Οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου που το είχαν καταλάβει την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας να εφαρμοστεί ειδική διάταξη που αυξάνει το μισθό τους κατά 15%, ξαφνικά σταμάτησαν την απεργία. Ο λόγος ήταν ότι οι συνδικαλίστες κατάφεραν να διαπραγματευτούν τα δικαιώματα τους με τον υφυπουργό Οικονομίας Απ. Σαχινίδη και να τους δοθούν οι απαραίτητες
εγγυήσεις για να μην χαθεί το συγκεκριμένο επίδομα.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες τις κυβέρνησης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου ότι από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα δεν θα εξαιρεθεί κανένας.


Το ΠαΣοΚ από τη μια στέλνει μηνύματα λιτότητας στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και από την άλλη μοιράζει παχυλά μπόνους στους εκλεκτούς του «πράσινου» συστήματος.



Bookmark and Share